loading

Fejlesztések / Pályázatok

AktualitásokGyakornokok alkalmazása Szabó György egyéni vállalkozónál

 

Szabó György egyéni vállalkozóa GINOP-5.2.4-16-2018-03110 azonosítószámú a „Gyakornokok alkalmazása Szabó György egyéni vállalkozónál című pályázata során 17 703 500 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 4 fő fiatal munkavállaló foglalkoztatására került sor a cég kazincbarcikai telephelyén. A támogatás mértéke: 100%

A felvett fiatalok autószerelőként kerültek foglalkoztatásra 2018.07.01. és 2019.11.14. közötti időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására, a gyakornok bér és járulék költségeire, útiköltségére, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 2 fő szakember került kijelölésre, akik vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltöttek be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolattartás történt az illetékes szakképzési centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a fiatalok a támogatott 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalkozást.

A gyakornokok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 4 fő gyakornok, valamint 2 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó foglalkoztatása történt.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik. A projekt 2018.06.29-én kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2019.11.14-én került sor.
A szirmabesenyői Szabó Suzuki-Mazda Márkaszerviz és Autójavító létesítése

A Szabó Suzuki-Mazda Márkakereskedés és Szerviz, – melyet a Magyar Suzuki ZRT országosan az első három márkaszerviz és az első öt márkakereskedés között tart számon, s amely a térségben jelenleg az egyetlen, amely a Suzuki és Mazda vonatkozásában kizárólagos értékesítési és márkaszerviz joggal rendelkezik, – a „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” megnevezésű pályázati felhívás alapján elnyert 60 millió Ft vissza nem térítendő támogatással valósítja meg a projektet. (projektazonosító: ÉMOP 1.1.1/FB-2013-0108)

A fejlesztés célja, hogy az elmúlt években Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tömegesen megszűnt márkakereskedések miatt erősen kínálathiányossá vált piaci helyzetben mintegy 14-15 ezer Suzuki és Mazda márkatulajdonos számára biztosítson – a működő kazincbarcikai székhely mellett – a Miskolcon és vonzáskörzetében élők számára kényelmesen elérhető, magas színvonalú, és komplett márkaszerviz és autójavító szolgáltatásokat.

A Szirmabesenyő közigazgatási területéhez tartozó, de természetben Miskolc határában lévő, a 26. úthoz közvetlenül kapcsolódó, közművesített földingatlanon, zöldmezős beruházásként egy 1380 m2 hasznos területű épületegyüttes kerül megépítésre. A csarnok jellegű épületrészben új, korszerű, univerzális, és speciális célgépekkel, berendezésekkel, műszerekkel felszerelt 5+3+2 állásos autójavító-szerelő, és gyorsszerviz műhely, vizsgabázis (vizsgasor), és eredetiség vizsgálat, valamint autómosó és kozmetika, a főépületben a kiszolgáló egységek (munkafelvevő-ügyfélváró, raktárak, irodák, szociális helyiségek) nyernek elhelyezést.

Az „A” energetikai besorolású, akadálymentes épület korszerű építési technológiával, környezetbarát anyagok felhasználásával, energiatakarékos épületgépészeti, és elektromos műszaki megoldások alkalmazásával épül. A fűtési energia költségek minimalizálását napkollektoros rendszer szolgálja.

Az új telephely kiszolgáló létszáma a megnyitáskor 10 fő, melyből 6 szakmunkás képesítésű dolgozó újonnan kerül felvételre.

A 2015.06.30-ig befejeződő projekt egy középtávú fejlesztési stratégia első szakasza. 
Sikeres megvalósítása megteremti az alapját annak, hogy a későbbi második ütemben karosszéria lakatos-, és kisteherautó javító műhely építésére, majd a harmadik szakaszban egy japán márkákra szakosodó, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó márkaszerviz és autókereskedés kialakítására kerüljön sor.